"Dok su se drugi nećkali, Husić je bio konkretan i korektan"

Aldin Džidić za SportSport.ba

"Dok su se drugi nećkali, Husić je bio konkretan i korektan"

D. Kurbegović

Fudbalski klub Sloboda danas je dobila dva velika pojačanja za narednu sezonu. Riječ je o bivšim igračima Čelika, defanzivcu Aldinu Džidiću i napadaču Mahiru Kariću. 

Oni su se dogovorili s predsjednikom kluba s Tušnja Azmirom Husićem i za vikend će se priključiti ekipi na pripremama na Kupresu.

Ovu vijest nam je i potvrdio Aldin Džidić, koji je imao brojne ponude iz Premijer lige, ali rukovodstvo Slobode je bilo najbrže u angažovanju ovog sjajnog stopera.

"Istina je da sam dogovorio s predsjednikom Husićem prelazak u Slobodu, dok su se drugi nećkali, gospodin Husić je bio konkretan i korektan, te ću na Kupresu potpisati dvogodišnji ugovor s klubom iz Tuzle. Mi smo početkom sedmice jednom pričali, ja sam ostavio nekoliko dana da razmislim i izvagam, te na kraju nakon ponovnog poziva odlučio sam prihvatiti ponudu.Dosta je uticalo i to što je moj kolega Mahir Karić također postigao dogovor sa Slobodom, tako da će mi lakše biti s njim u novoj sredini", ističe Džidić.

Sloboda u narednoj sezoni ponovo želi biti u vrhu Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da Sloboda s ovakvom organizacijom i iskusnim trenerom Musemićem i ne smije razmišljati o nekakvoj borbi za sredinu tabele ili opstanak. Siguran sam da ćemo igrati naredne sezone veoma bitnu ulogu u Premijer ligi, Sloboda ima odličnu ekipu, uz jedne dobre pripreme ne sumnjam u dobre igre u Evropi, ali i Premijer ligi naredne sezone", kazao je Džidić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi