"Dokazano je da ne morate gomilati dugove zbog Lige prvaka"

Platini pohvalio finansijsko poslovanje Nijemaca

"Dokazano je da ne morate gomilati dugove zbog Lige prvaka"

A. Haznadarević

Predsjednik Evropskog fudbalskog saveza (UEFA) Michel Platini, ocijenio je kako su finalisti Lige prvaka Bayern i Borussija Dortmund primjeri dobrog finansijskog poslovanja. 

"Bayern i Dortmund dokaz su da klubovi ne moraju trošiti više od onoga čime raspolažu kako bi bili uspješni", rekao je Platini. 

Prvi čovjek UEFA-e dodao je kako njemački klubovi, koji će međusobno odmjeriti snage u finalu Lige prvaka na Wembleyju, 25. maja, trebaju biti primjer ostalima. 

"Ne morate praviti gubitke i gomilati dugove kako biste osvojili mjesto u finalu Lige prvaka. Ovo je dokaz da možete imati čistu i kvalitetnu igru u svakom pogledu", rekao je Platini u intervjuu za AFP. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovi klubovi 'ne voze na rezervi', imaju dobre stadione i ono što je najvažnije - pobjeđuju. Imaju odličan imidž", rekao je Platini. 

Briga zbog prevelikog trošenja novca u evropskim klubovima natjerala je UEFA da uvede pravilnik financijskog fair playa, kojim su predviđene stroge kazne, uključujući suspenzije iz evropskih takmičenja, za klubove koji troše više od zarađenog. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.