"Dovođenje Spahića je nelogičan i jako loš potez"
Foto: EPA

Nekadašnji prvi čovjek HSV-a sasvim otvoren

"Dovođenje Spahića je nelogičan i jako loš potez"

M. Šljivak

Nekadašnji prvi čovjek njemačkog HSV-a Carl-Edgar Jarchow oštro je kritikovao glavnog investitora kluba Klausa-Michaela Kuhnea, ali i aktuelno rukovodstvo tima iz Hamburga.

Kuhne je sa Karlom Gernandtom preuzeo vođenje kluba 2014. godine. Najavljivali su velike stvari, ali je tim iz sezone u sezonu igrao očajno.

Posebno se Jarchow osvrnuo na neispunjeni cilj oko afirmacije mladih igrača i povećanja nivoa rada s omladinskim kategorijama. Spomenuo je i dovođenje nekadašnjeg kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića.

"Prodali su mladog reprezentativca Njemačke Jonathana Taha Bayeru iz Leverkusena, a zatim su iz tog tima doveli starog Emira Spahića. Potpuno nelogična odluka", istakao je Jarchow, te je dodao:

"Dugovi su prosali dramatično. Svake godine, klub je imao dvostruko veće gubitke u odnosu na prethodnu. Partnera u investiciji za klub sigurno u ovoj situaciji neće naći. Nema nikakvog napretka i klub je u teškoj situaciji", rekao je Jarchow.

HSV proteklih godina muku muči u Bundesligi. Uspijevali su nekako da ostanu u ligi, ali uvijek su se spašavali u posljednjim kolima.

Nova sezona teško da će donijeti nešto novo, pa ćemo njemačkog velikana sigurno ponovo gledati u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Emir Spahić je u januaru dobio otkaz u HSV-u i još uvijek je slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi