"Dovođenjem Soldada Tottenham je bacio novac"

Warnock o igri Tottenhama

"Dovođenjem Soldada Tottenham je bacio novac"

Midhat Šljivak

Nekadašnji menadžer mnogobrojnih engleskih timova Neil Warnock smatra da je Tottenham bacio novac dovodeći španskog napadača Roberta Soldada.

Tottenham je za Soldada Valenciji platio 26 miliona funti, a Španac zasad ne opravdava uloženi novac. Iako je postigao šest golova u dosadašnjem dijelu sezone, samo je jedan gol postigao iz igre, dok su ostali postignuti sa penala.

Warnock tvrdi da je Soldado obično bacanje novca od strane Tottenhama.

"Mislim da će na kraju sezone Tottenham biti među šest ekipa. Trenutno, ne vjerujem da ovakvom igrom mogu dolaziti do bodova", rekao je Warnock, te je potom za Roberta Soldada izjavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On ne može igrati u Premier ligi. Mislim da Soldado nije za ove lige. Ne vidim posvećenost i želju da postiže golove", dodao je Warnock.

Warnock je tokom menadžerske karijere trenirao veliki broj klubova, a na kraju prošle sezone je napustio klupu Leeds Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.