"Dream Team"  čeka "Orlove"
Foto: EPA

Žrijeb za OI

"Dream Team" čeka "Orlove"

U slučaju da uspješno prebrode kvalifikacioni turnir u Beogradu, košarkaši Srbije će na Olimpijskim igrama u Riju biti smješteni u grupi A zajedno sa selekcijom SAD-a, odlučeno je danas žrijebom.

Pored "Dream Teama" prvu grupu čine još selekcije Venecuele, Kine, Australije i kvalifikant.

U grupi B nalaze se reprezenatacije Argentine, Španije, Brazila, Litvanije, Nigerije i pobjednik jednog kvalifikacionog turnira.

I u ženskoj konkurenciji 12 timova podijeljeno je u dvije grupe, a selekcije su na osnovu rezultata iz prethodnog perioda bile podijeljene u šest šešira. 

U A grupi igraće Japan, Brazil, Australija i tri kvalifikanta, dok će B grupu činiti SAD, Senegal, Kanada, Srbija i dva kvalifikanta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti