"Duško Ivanović je najgori trener koji me ikada trenirao"

Teške optužbe na račun bivšeg bh. selektora

"Duško Ivanović je najgori trener koji me ikada trenirao"

Khimki je u prošloj sezoni završio na drugom mjestu VTB lige i izborio plasman u Euroligu, u koju će se vratiti nakon nekog vremena.

Uprkos tome što je glavni cilj ispunjen, radom trenera Duška Ivanovića nisu zadovoljni svi u klubu. Protiv njega se javno, glasno i jasno pobunio Jacob Pullen, njegov dojučerašnji košarkaš koji je na kraju sezone odlučio napustiti Khimki.

Prema riječima 27-godišnjeg Amerikanca, Ivanović je najgori trener s kojim je sarađivao u karijeri, a igrao je u Barceloni, Cedeviti, Virtusu, Hapoelu...

"Nikad u životu nisam sarađivao sa gorim trenerom od Duška Ivanovića. On je najlošiji stručnjak koji me ikada trenirao", započeo je Pullen za R-Sport, te nastavio:

"Kroz čitavu sezonu nije imao nikakvu kontrolu nad timom, a sva njegova filozofija je bila da Alexey Shved radi šta hoće. On je mogao uzeti 30 šuteva po utakmici bez problema i pouzdano znam da nijedan košarkaš osim njega nije uživao u igranju košarke tokom ove sezone. Mene je u jednom dijelu sezone odstranio iz ekipe, za šta nije imao nikakav razlog jer nisam uradio ništa loše".

Jacob Pullen je na kraju istakao da mu je ipak žao što je otišao iz Khimkija, jer o tom klubu ima visoko mišljenje.

"Mislim da sam mogao pomoći ekipi u Euroligi, ali tako je, kako je. Volio bih se sljedeće sezone vratiti u Khimki, ali samo pod uslovom da Ivanović ne bude trener", zaključio je Pullen.

Podsjetimo, Duško Ivanović je od 2014. do 2015. godine bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u prošlosti je trenirao klubove poput Panathinaikosa, Barcelone, Baskonije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije