Asim Šahman poslije turnira u Bugojnu

"Enid Tahirović se nije udostojio posjetiti reprezentaciju"

S. Mlaćo

Prvi čovjek organizacije V. Međunarodnog turnira "Rukomet je moja budućnost" u Bugojnu Asim Šahman mogao je biti zadovoljan nakon finalnog meča i zatvaranja turnira.

Sve je proteklo u sjajnoj organizaciji, bez ijednog najmanjeg incidenta, a o samom turniru riječi hvale imali su svi učesnici turnira, pa čak i slavni Španac Valero Rivera, trenutno selektor rukometne reprezentacije Katara. Šahman je nakon završetka turnira govorio u novim planovima, selekciji BiH, našem rukometnom savezu, a imao je šta reći i o predsjedniku Enidu Tahiroviću.

"Pao mi je kamen sa srca, a vidite i po izrazu mog lica da je sve završeno kako treba. Zadovoljan sam i sretan što je sve proteklo dobro u ova četiri dana. Očekivao sam u finalu Sloveniju i Hrvatsku, a Poljska je uvijek jaka i dobra ekipa. Uvijek se na Poljsku treba računati", kazao je Šahman.

"Mi već danas znamo kada je termin šestog turnira. U razgovoru sa predsjednikom Katarske rukomene Federacije on mi je rekao da već sada trebamo praviti listu za narednu godinu, a nadamo se da ćemo uz pomoć Valera Rivere dovesti ovdje Španiju i još neku jaču ekipu, te tako imati još bolji kvalitet ovog turnira", jasan je nekadašnji golman MRK Iskra Bugojno.

Šahman je dobro upoznat sa stanjem u bh. rukometu, pa ga nije iznenadila činjenica da je juniorska reprezentacija BiH od ukupno osam reprezentacija zauzela sedmu poziciju.

"Žao mi je što moram reći da smo mi prepušteni sami sebi, jer mi praktično Rukometni savez nemamo. Godinama se potencira da se krene sa mladima, da krenu lige mladih, a ovdje ste vidjeli kako smo organizovani. Nastupamo u dresovima kao Jamajka, te dresove koriste i seniori, kao i kadeti. Neka je stid ljudi koji vode Savez da su dozvolili da dođe do toga. Ja ne želim da ulazim u to kako je ko trošio novac, ali ovo je očit primjer nebrige o mladima i sportu uopće", kazao je Šahman.

Posebno je Šahmanu zasmetao nedolazak čelnika Saveza u Bugojno na turnir o kojem se priča u cijeloj  Evropi, pa i šire. Vladarima bh. rukometa nisu bile zanimljive ni utakmice naše reprezentacije, a o podršci turniru i slično da i ne govorimo.

"Ne znam na koji način se mogu dozvati da dođu. Od predsjednika Enida Tahirovića, pa nadalje. Čovjek se nije udostojio doći na turnir i posjetiti reprezentaciju, a on ne treba posjećivati Asima Šahmana, publiku i praviti prezentaciju sebe. Bio je dužam da uđe među momke i obeća im normalan tretman. Ja ne znam riječi šta reći o tim ljudima", oštar je bio Šahman.

"Zadovoljan sam ove godine kako su nas pratili mediji, te sada imamo podršku medija. Neke utakmice smo imali na live streamu, a potrudit ćemo da naredne godine sve utakmice budu na live streamu, te da dignemo još jednu stepenicu ovaj turnir", kazao je Šahman na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi