"Evans može ići u Arsenal, ali prvo moramo naći zamjenu"

Trener WBA- o odlasku svog defanzivca

"Evans može ići u Arsenal, ali prvo moramo naći zamjenu"

Defanzivni fudbaler West Bromwich Albiona Jonny Evans trebao bi ovog ljeta napustiti klub.

On je prošle godine stigao u WBA u transferu vrijednom osam miliona funti i to iz Manchester Uniteda gdje je godfnama bio jedan od standardnih defanzivaca.

Ipak, ovog ljeta se pojavila informacija da je on velika želja Arsenala jer se Arsene Wenger našao u velikim problemima zbog povrede fudbalera iz posljednje linije.

Trener WBA-a Tony Pulis poručuje da Evans može preći u Arsenal, ali pod uslovom da on prvo nađe adekvatnu zamjenu za svog fudbalera.

"Ne želite izgubiti svog najboljeg fudbalera, ali to se u fudbalu nekada zna desiti. Ako se to dogodi, onda prije toga morate naći adekvatnu zamjenu za svog fudbalera. Ako Arsenal dođe po Jonnyja da sklopimo posao, onda će to biti priča između dva kluba. Neću ovdje govoriti o tome, a ni bilo gdje drugo", rekao je Pulis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji navode da će Arsenal morati ponuditi preko 15 miliona funti za ovog defanzivca, ukoliko ga žele vidjeti u svojim redovima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi