"Ferguson je pogriješio kada me otpisao i prodao"

Tako smatra Jaap Stam

"Ferguson je pogriješio kada me otpisao i prodao"

Alex Ferguson je na klupi Manchester Uniteda proživio sve i svašta. Uspjeha je bilo mnogo više nego grešaka, ali je i njih znao napraviti.

Bivši fudbaler Crvenih đavola Jaap Stam smatra da je jedna od Fergusonovih većih grešaka na klupi Uniteda upravo ta što je 2001. godine odlučio da ga proda.

Jaap Stam je tada prešao u Lazio za 15 miliona funti, a na Olimpicu je odigrao tri sjajne sezone nakon kojih je otišao u Milan.

"Ferguson je 2001. godine procijenio da više ne mogu igrati na vrhunskoj razini. Naravno da je pogriješio i to neću poricati. Bilo mi je teško, samo ja znam kako sam se tada osjećao", rekao je Stam, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tada nisam bio zadovoljan, ali sada kada sam i ja trener znam da se nekada moraju povući odluke, pa tako bude i pogrešnih. Ferguson je imao povjerenja u mene i dugo sam bio njegov prvi izbor. Naučio sam mnogo od njega i možda ću, ako mi se desi slična situacija između mene i nekog mog igrača, postupiti drugačije nego on tada. Žao mi je što nismo malo duže sarađivali, barem još nekoliko godina, ali tako je kako je".

Jaap Stam trenutno radi kao trener u Readingu, a sa svojim klubom će naredne sedmice gostovati na Old Traffordu u okviru 3. kola FA Cupa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi