"Flamini mi je završio karijeru u Arsenalu"

Mladi Isaac Hayden tvrdi

"Flamini mi je završio karijeru u Arsenalu"

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler Newcastlea Isaac Hayden (21) prošao je sve omladinske selekcije Arsenala, ali je zbog jednog udarca na treningu, njegova karijera među Topnicima bila gotova.

Nastupio je samo dva puta za londonski tim od 2013. do prošle godine, a nakon prošlogodišnje posudbe u Hullu, Newcastle mu je ponudio ugovor tokom ljeta.

Hayden je u Arsenalu bio veoma blizu prvog tima, ali mu je razvoj zaustavio Mathieu Flamini i to žestokim startom na treningu.

"Povrijedio sam ligamente desnog članka. Trebao sam nastupiti u meču Premier lige protiv Hulla, ali me je povreda spriječila. Mathieu Flamini me je udario na treningu, članak je stradao i propustio sam duže vrijeme. Znam da nije bilo namjero, ali njegov start mi je uništio veliku priliku za dokazivanjem. Bol je bila neizdrživa i mislio sam da se nikad neću vratiti", istakao je ovaj mladi fudbaler.

Ove sezone Hayden igra odlično u dresu Svraka. Nastupio je u 25 utakmica i postigao je jedan gol, ali je kreirao čak 22 šanse za postizanje golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je trenutno lider u Championshipu i ovog 21-godišnjaka bismo od naredne sezone mogli gledati u društvu najboljih engleskih fudbalera.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti