"Glupo je što sam otišao iz Londona"
Foto: EPA

Van der Vaart se kaje

"Glupo je što sam otišao iz Londona"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Tottenhama, Rafael van der Vaart, dosta žali što je napustio ovaj klub.

Holanđanin je 2012. godine, nakon dvije jako dobre sezone u timu s White Hart Lanea, odlučio da napusti London i da se vrati u dres njemačkog Hamburga.

Tri godine kasnije 32-godišnji Van der Vaart je član španskog Betisa, ali se i dalje kaje što je otišao iz Tottenhama.

"To je bila jako glupa odluka, najgluplja u karijeri. U Tottenhamu sam imao najbolje dvije godine karijere. Kakav smo samo tim imali. Bale, Modrić, Lennon i ja. Strašan tim", kaje se danas Van der Vaart.

Karijera iskusnog ofanzivca je nakon odlaska iz redova Spursa krenula nizbrdo. Loše stanje u HSV-u se odrazilo i na njegove igre, te nikad nije bio na nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Van der Vaart je u bogatoj karijeri pored Tottenhama i HSV-a, igrao još za Real Madrid, a karijeru je počeo u holandskom velikanu Ajaxu.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 109 utakmica, te je postigao 25 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.