"Halilović je bio bliži BiH, ali je Štimac bio ključan"

Zdravko Mamić siguran da Halilović bira Hrvatsku

"Halilović je bio bliži BiH, ali je Štimac bio ključan"

U zadnje vrijeme aktuelna je situacija sa Alenom Halilovićem koji se još uvijek nije izjasnio za koju reprezentaciju će igrati - BiH ili Hrvatske.

Postoje razna nagađanja i mišljenja sa obje strane, a posljednje dolazi od čelnika zagrebačkog Dinama, Zdravka Mamića koji je gotovo siguran da će Halilović odabrati Hrvatsku.

 

Čelni čovjek tima sa Maksimira je istakao kako je ključan potez napravio selektor Hrvatske, Štimac koji je sa Halilovićem u Međugorju razgovarao te ga je na taj način približio našim zapadnim susjedima.

 

Prema Mamićevim riječima, Hailović je prije tog razgovora bio bliži našoj reprezentaciji.

 

"On će igrati za Hrvatsku! To je 99 posto. Ključan potez napravio je Štimac koji je s njim razgovarao u Međugorju. Tada se on jako približio našoj reprezentaciji, iako je prije bio bliži BIH", rekao je Mamić dodavši:

 

"Međutim, to još nije gotovo, nikoga ne treba moliti. Malo sam se zabrinuo ponašanjem svojih prijatelja iz HNS-a koji su mislili da je to gotovo, da će igrati za Hrvatsku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.