"Halilović je jedan od onih pravih balkanskih talenata"
Alen Halilović i igrač Oklahome Ibaka

Pohvale od strane bivšeg braniča Fiorentine

"Halilović je jedan od onih pravih balkanskih talenata"

Edmir Škorić

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović praznike provodi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Halilović uživa u igrama svog omiljenog sportiste Kevina Duranta, a slikao se i sa Serge Ibakom na parketu tokom jedne utakmice.

 

Ovaj 17-godišnjak s lakoćom podnosi sav taj pritisak oko eventualnog izbora svog budućeg nacionalnog tima, a sve ga se više povezuje s najvećim evropskim klubovima. Zapravo, pitanje je vremena kada će napustiti zagrebački Dinamo.

 

O Alenu je govorio i Luca Ariatti, bivši branič Pescare i Fiorentine, koji sada radi kao nogometni agent. Najviše se bazira na praćenje mladih igrača.

 

"Za one koji su tek ušli u ovaj posao najbolje se fokusirati na mlade igrače. Po Evropi pratim talente 96' i 97' goditše i vrlo je zanimljiv Alen Halilović."

 

"Halilović je jedan od onih balkanskih talenata koji imaju sjajne fizičke, taktičke i psihičke predispozicije i neslućen prostor za napredak. Nešto slično kao što je rastao Stevan Jovetić", pišu italijanski mediji.

 

"Halilović je već na šoping listi nekolicine velikih klubova, među kojima su Real i Manchester. Juventus ga također prati s posebnim zanimanjem, kao i mnoge druge mlade igrače s europskog istoka. Lani je Juventus doveo nekoliko mladića rođenih '96. godine", rekao je Ariatti za Radio Toscanu.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti