"Halilović košta mnogo više od devet miliona funti"

Mamić poručio Manchester Cityju:

"Halilović košta mnogo više od devet miliona funti"

Aktuelni prvak Engleske, Manchester City u svoje redove želi dovesti mladog veznjaka zagrebačkog Dinama, Alena Halilovića, a ponude su navodno sa Etihada već stizale na Maksimir.

Bilo kako bilo, sportski direktor Dinama, Zoran Mamić izjavio je kako Građani moraju da izdvoje mnogo više od 9 miliona funti, koliko su navodno spremni da ponude.

 

Prema pisanju portala Goal.com, Halilović se smatra balkanskim Messijem te je najskoriji izdanak fudbalske akademije iz koje su izašli igrači poput Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Nike Kranjčara.

 

"Nema dogovora sa Manchester Cityjem. Ne možemo razgovarati o nečemu što se još nije desilo. Obratite pažnju na cifru o kojoj govore engleski mediji (9 miliona funti). Za taj novac ne bismo prodali ni njegovu lijevu nogu", rekao je Mamić

Podsjetimo, Halilović je ove sezone nastupom u derbiju sa Hajdukom postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Hrvatskom HNL-u

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.