"Handanovič je bolji od Begovića, a Katanec od Sušića"

Zlatko Zahovič tvrdi

"Handanovič je bolji od Begovića, a Katanec od Sušića"

Sportski direktor Maribora je nekadašnji reprezentativac Slovenije, Zlatko Zahovič dao je svoj komentar predstojećeg duela između Slovanaca i BiH.

Slovenija će dočekati BiH u Ljubljani 6. februara u prijateljskoj utakmici uoči nastavka kvalifikacija, a Zlatko Zahovič dao je svoje mišljenje o tome ko ima boljeg golmana i selektora.

"Bez dileme Handanovič je bolji golman od Begovića. Za mene je on najbolji golman u Evropi u ovom trenutku. S druge strane i Begović ima svoje kvalitete. Da nema ne bi bio u Engleskoj. Njegovo vrijeme tek dolazi. Mislim da će i on uskoro preći u neki veći klub", rekao je Zahovič za Avazov sport, te dodao:

"Vaša reprezentacija je u usponu. To pokazuju i trenutni rezultati u tekućim kvalifikacijama, ali sada vlada druga klima u Sloveniji. Mislim, kako je za selektora imenovan Katanec. On je i miljenik navijača i u ovom trenutku bolji i iskusniji trener od Sušića, koji je bio strašan igrač. Kao klinac divio sam se njegovim potezima, ne samo dok je nosio dres Sarajeva, već i PSG", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.