"I mene je HSV ucjenjivao, nemaju šanse protiv Spahića"

Paul Scharner tvrdi

"I mene je HSV ucjenjivao, nemaju šanse protiv Spahića"

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Austrije Paul Scharner stao je u zaštitu Emira Spahića u sporu protiv HSV-a.

Austrijanac je u sezoni 2012/2013 imao dosta problema s rukovodstvom tima iz Hamburga, što ga je na kraju koštalo izbacivanja iz prvog tima među rezerve.

Scharner je istakao kako potpuno razumije situaciju u kojoj se našao bh. fudbaler.

"Ugovor postoji, jasni su uvjeti u njemu i vjerujem kako HSV nema šanse u slučaju protiv Spahića. Slično situaciju sam imao i ja s klubom. Prijetili su mi suspenzijom i prebacili su me u drugi tim i ja sam tražio svoja prava koja su mi garantovana ugovorom. Na kraju smo se uspjeli nagoditi van suda", istakao je Scharner, koji je nakon toga završio profesionalnu karijeru.

Vjeruje bivši austrijski fudbaler kako je Spahićev problem vjerovatno što ga trener Markus Gisdol nije doveo u klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"HSV je u problemima jer konstantno mijenja trenere. Markus Gisdol ne želi Spahića jer ga on nije doveo. Najbolje bi bilo da klub stvori vlastitu filozofiju, ali to nažalost kod njih za sada ne postoji. Trenerima se daje previše moći", smatra Scharner.

Ovaj nekadašnji fudbaler je nakon loše epizode u HSV-u okončao karijeru, a igrao je u Engleskoj za Wigan i WBA, te za norveški brant. Karijeru je počeo u Austriji iz Beča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi