"Igman radi na afirmaciji igrača, ponovo želimo u play-off"

Trener Igmana Dženan Podbičanin

"Igman radi na afirmaciji igrača, ponovo želimo u play-off"

D. Rakanović

Košarkaši Igmana sa Ilidže krenuli su sa pripremama za predstojeću sezonu krajem augusta. 

Trener Igmana Dženan Podbičanin je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je sa mladim igračima radio tokom cijelog ljeta. 

"Mi u suštini nismo ni prestajali sa radom jer smo cijelo ljeto radili sa mladim igracima spremajući ih za njihovo što bolje adaptiranje na seniorsku košarku. Tokom ljeta momci su radili na individualnoj tehnici i taktici i vidljiv je veliki napredak", rekao je za SportSport.ba Podbičanin. 

Igman će ove godine nastupiti u sličnom sastavu kao i prethodne sezone.  

"U odnosu na prošlu godinu roster igrača se neće puno mjenjati i gledamo da adekvatno nadoknadimo dva nama bitna igrača iz prethodne sezone. Riječ je Adiju Alikadiću koji je prešao u KK Bosna Royal, i Aleksi Stepanoviću koji je bio na pozajmici iz sarajevskih Sparsa", rekao je Podbičanin. 

"Uprava Igmana ima za prioritetni cilj da bude prepoznatljiv po afirmaciji mladih igrača kojima pružamo šansu da uz dobar rad dobiju ozbiljne minute jako kvalitetne lige i pomognu im u što bržem igračkom sazrijevanju", rekao je Podbičanin i dodao: 

"Ove godine planiramo da ostvarimo saradnju sa KK Koš iz Sarajeva koji ima jako dobru juniorsku ekipu. Želimo uzeti nekoliko juniora iz te ekipe na dvojnu lincencu i omogućiti im da se oprobaju u A1 ligi što će puno značiti u njihovim karijerama".

Igman je jučer odigrao prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za predstojeću sezonu.  

"Odigrali smo prvu prijateljsku utakmicu protiv ekipe Metalca iz Valjeva, gdje smo mogli da naše mlade igrače uporedimo sa igračima koji su imali ozbiljne karijere i u ABA ligi. Poraženi smo rezultatom sa 15 poena razlike (78:63), ali sam prezadovoljan zalaganjem igrača na ovom meču", rekao je Podbičanin. 

Igman u predstojećoj sezoni ima visoke ambicije. 

"Cilj za ovu sezonu je prvenstveno afirmacija mladih igrača i da sa njima uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača pokušamo otići i stepenicu više nego prošle godine koja je bila i najuspješnija u poslijeratnoj košarci kluba sa Ilidže kada smo igrali u doigravanju za ulazak u elitni rang takmičenja", rekao je za SportSport.ba Podbičanin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi