"Igrao sam s mnogim zvijezdama, ali ovaj čovjek je najbolji"

Henry smatra Bergkampa najboljim

"Igrao sam s mnogim zvijezdama, ali ovaj čovjek je najbolji"

Midhat Šljivak

Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry otkrio je ko je za njega najbolji fudbaler s kojim je igrao.

Iako je svlačionicu dijelio sa s Lionelom Messijem i Zinedineom Zidaneom, kao i mnogim drugim velikim zvijezdama, Henryju je najbolji nekadašnji saigrač iz Arsenala, Dennis Bergkamp.

"Zbog njegova trajnosti i onog što sam gledao svaki dan u sedam godina, Dennis Bergkamp je najbolji", rekao je Henry, te je pojasnio i zašto.

"Mogao je učiniti sve što želite. Mogao je postići nevjerovatan gol, ali igrao je više za tim, nego za sebe. Obožavao sam njegov način igre. Uvijek je poštovao igru i saigrače, a ja sam poštovao njega. Na treninzima je uvijek bio žestok. Ako bi izgubio loptu, ne bi odustao od nje, želio je biti prvi u svemu. Time je zaradio moje poštovanje", rekao je Henry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dvojac je igrao skupa u Arsenalu u periodu od 1999. do 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.