"Istorijsko veče, ovakav uspjeh se ne može kupiti novcem"

Trener Vardara Čedomir Janevski

"Istorijsko veče, ovakav uspjeh se ne može kupiti novcem"

D. Rakanović

Makedonski prvak Vardar je večeras u Istanbulu pobijedio Fenerbahče s 2:1 i uz trijumf od 2:0 iz prvog meča, po prvi put u klupskoj historiji ide u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Trener Vardara Čedomir Janevski nakon susreta bio je veoma ponosan na svoju ekipu. 

"Mislim da smo zaslužili uspjeh koji nam se dogodio. Čestitam mojim igračima koji su sebi obezbijedili mjesto u istoriji našeg kluba", rekao je Janevski i dodao: 

"Vardar je dvije godine zaredom bio blizu plasmana u grupnu fazu, a ove godine je napravio i taj završni korak. Znali smo kako treba da igramo protiv Fenerbahčea i tako smo se i pripremali za meč u Istanbulu".

"Imali smo dvije prilike, ali je naš protivnik prvi dao gol. Nakon toga smo znali da su kontra-napadi naša prilika. Tako je i bilo. Postigli smo dva gola za ovu veliku pobjedu. Ovo je za nas istorijsko veče, napravili smo najveći uspjeh i to nije uspjeh samo Vardara nego cjelokupnog makedonskog fudbala", rekao je Janevski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je istakao da ovakav uspjeh se ne može kupiti novcem.

"Ne znam koliko ćemo novca dobiti za plasman u Ligu Evrope, ali znam da se ovakva pobjeda i ovakav uspjeh ne mogu kupiti novcem. Ovo je uspjeh cijelog tima u koji sam iskreno vjerovao i koji imao povjerenja u mene i zajedno smo došli do onoga što smo zaslužili. Takođe, to se odnosi i na rukovodstvo kluba i našeg predsjednika Samsonenka koji ima veliki udio u našem uspjehu", poručio je Janevski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti