"Izgubio sam dva finala LP, ali poraz od Turske me ubio"

Ivica Olić otvorio dušu

"Izgubio sam dva finala LP, ali poraz od Turske me ubio"

Reprezentativac Hrvatske je u izjavi za inostrane medije govorio o svojoj karijeri, a posebno zanimljiv je bio dio u kojem se dotakao najtežeg poraza u karijeri.

Poznat kao igrač sa bogatim internacionalnim iskustvom, Ivica Olić je prošao sve: od uspona, do padova i sa klubom i sa reprezentacijom.

"Gubio sam dva finala Lige prvaka, ali se nikada nisam osjećao kao nakon poraza od Turske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2008. godine. Toliko sam bio razočaran da mi sljedećih mjesec dana uopšte nije bilo do fudbala, nisam se mogao ni zamisliti na terenu", rekao je Olić i dodao:

"Bilo je teško gubiti finala Lige prvaka, ali bih nakon njih uvijek 'dolazio sebi' nakon dva ili tri dana. Poraz od Turske me psihički ubio".

Ivica Olić je u poznim igračkim godinama ali još uvijek daje svoj maksimum u dresu Hrvatske, a navijači u susjednoj zemlji ga izrazito vole i poštuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.