"Izvrijeđao je Ronalda i ostavio ga da plače"
Foto: EPA

Balague o Ronaldu i Fergusonu

"Izvrijeđao je Ronalda i ostavio ga da plače"

Midhat Šljivak

Poznati novinar Guillem Balague otkrio je kako je Sir Alex Ferguson jednom prilikom izvrijeđao Cristiana Ronalda, te ga je ostavio u suzama.

Portugalac je stigao u Manchester United kao 18-godišnjak 2003. godine, a Sir Alex nije imao milosti prema mladom Ronaldu.

Belague tvrdi da ga je Ferguson natjerao na suze i to pred ostatkom tima, nakon utakmice Lige prvaka protiv Benfice.

"U svlačionici ga je Ferguson napao riječima. Šta ti misliš ko si? Hoćeš sam da igraš? Nikad nećeš postati igrač ako ovako nastaviš", napisao je Balague uz zanimljiv nastavak.

"Ronaldo je počeo da plače. Ostali igrači su ga ostavili samog. Rio Ferdinand je izašao vani s riječima da je morao naučiti lekciju", istakao je Balague.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je u Manchester Unitedu igrao do 2009. godine kada je u transferu vrijednom 80 miliona funti prešao u Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.