"Ja sam barem godinu izdržao na klupi Reala"

Pellegrini ironičan nakon otkaza Benitezu

"Ja sam barem godinu izdržao na klupi Reala"

Rafael Benitez jučer je dobio otkaz na kluoi Real Madrida, a danas već stižu brojni komentari o toj odluci predsjednika Reala Florentania Pereza.

Čileanski trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini bio je na klupi Reala na početku druge ere Galacticosa (2009/10), a otkaz je dobio iako je u Primeri osvoji 96 bodova, što je u tom trenutku bilo najviše za Kraljve u Primeri. 

"Ja sam barem završio tu sezonu na klupi Reala. Od početka sam znao da sljedeće sezone neću biti tu, zbog nekih drugih razloga. Ipak, to nije čudno kada pogledate šta se dešava u Realu u posljednjih nekoliko godina", rekao je Pellegrini i dodao:

"Žao mi je zbog Beniteza jer je on trener kojeg ja mnogo poštujem, ali nisam iznenađen zbog ovoga. Uvijek je teško biti trener velikog kluba, posebno Reala".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Peerez veoma brzo imenovao novog trenera Kraljevskog kluba, a to je Zinedine Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi