"Ja sam utjecao na Alenovu odluku da igra za Hrvatsku"

Sead Halilović:

"Ja sam utjecao na Alenovu odluku da igra za Hrvatsku"

Sead Halilović, nekadašnji reprezentativac BiH i otac Dinamovog vunderkinda Alena Halilovića, poprilično je razočaran sa onim što se u posljednje vrijeme dešava njegovom sinu u matičnom klubu.

Napredak jednog od najvećih svjetskih talenata, koji je sa svega 17 godina dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, stao je ubrzo nakon ulaska u Dinamovu prvu ekipu i Štimčevu selekciju. Ipak, tu nije bio kraj za fudbalera koji je uredno izignorisao pozive Vlade Jagodića u U-21 nacionalni tim BiH.

Nedugo nakon toga počele su se širiti informacije kako je Alen bahat, kako ne voli igra odbranu, te je od velike perspektive Halilović od jednom postao prvi problem kluba sa Maksimira.

"Pa nisu Real Madrid, Manchester United ili Juventus neuki i blesavi da bi nudili toliki novac za igrača koji ne igra odbranu, koji igra privatne utakmice. Ako je proglašen najboljim igračem svijeta u svome godištu, a u hrvatskoj ligi sjedi na klupi, neko je negdje grubo pogriješio", rekao je  Sead Halilović za Sportske novosti, probijajući medijsku šutnju u kojoj je bio osam mjeseci.

"U javnosti je stvorena slika da je Kruno Jurčić pao zbog Alena, a Zdravko Mamić mi se nije javio već dva mjeseca. Laž, čista laž, smijenio ga je jer mu je Kruno Jurčić upropastio deset miliona eura i Ligu prvaka", dodao je nekadašnji reprezentativac BiH, očito veoma ogorčen zbog situacije u kojoj je njegov sin ispao glavni krivac za loše igre i rezultate Dinama.

Osuo je Halilović paljbu i po Dinamovim trenerima.

Potražite više informacija na temu HNL:

"Mislim da Dinamovi treneri nemaju muda! Dok ne sjednu na klupu pričaju jedno, a kada zasjednu, to je sasvim druga priča. Zar je treneru, koji raspolaže takvim kadrom i takvom logistikom, najveći problem Alen Halilović? Kada je Ivanković došao za trenera, Alen je tražio da ga vrate u juniorsku ekipu. On hoće da igra, ne želi sjediti na klupi. Ali, ako ga vratiš u juniore, nećeš dobiti 15 miliona, ne možeš imati i jare i pare. Od 420 minuta, Mamićev mezimac i projekt kluba odigrao je 49 minuta. Je li onda Alen Halilović razlog što Dinamo nema dobar evropski rezultat ili ostali, nenormalno plaćeni igrači? Alen je maskota kluba koju treba negdje pokazati, a kad rezultati izostanu, onda je samo on žrtveni jarac", kazao je Sead, a onda otkrio i neke stvari koje bh. javnost nije znala, ali dobro je što će ih saznati i to upravo iz njegovih usta.

"Da nije bilo Štimca, Alen još ne bi odlučio hoće li igrati za Hrvatsku ili Bosnu. Normalno je da igra za zemlju u kojoj se rodio, tako smo mu savjetovali. Ja sam utjecao na Alenovu odluku, a Štimac je održao svoju riječ. Rekao je da je Alen budućnost hrvatskog fudbala i da će ga stalno zvati da bude u krugu Modrića i Mandžukića. Jedini je održao riječ. Ali za neke je Alen problem i u reprezentaciji, a nije u kvalifikacijama odigrao ni minutu. Zar će on biti kriv ako ne odemo u Brazil?", istakao je Halilović za SN.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.