"Još je rano, vidjeću za koju reprezentaciju ću igrati"

Alen Halilović u razgovoru za SportSport.ba

"Još je rano, vidjeću za koju reprezentaciju ću igrati"

Jedan od najvećih talenata evropskog fudbala, mladi igrač zagrebačkog Dinama Alen Halilović, ne isključuje mogućnost da u budućnosti obuče dres Bosne i Hercegovine.

Halilović je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako još uvijek ne razmišlja o tome za koju će A reprezentaciju igrati, te kako se sada želi koncentrisati na svoj razvoj.

Prije nekoliko dana si ušao u istoriju kao najmlađi igrač koji je ikad debitovao u HNL, osjećaš li se da si spreman za igru na tom nivou?

"Pa, tek sam počeo trenirat sa njima i moram se još naviknuti na bržu,  čvršću i bolju igru, ali nadam se da ću se brzo prilagodit i da ću uz veliku potporu igrača iz ekipe doći na očekivani nivo", kaže Halilović na početku razgovora za SportSport.ba.

Svjetski mediji svakodnevno pišu o interesovanju velikih klubova za tebe, gdje bi volio nastaviti karijeru?

"Trenutno ne razmišljam o tome i bitan mi je samo Dinamo. Ipak, moram reći da bi u budućnosti volio igrati u nekoj od Liga petice".

Kako si zadovoljan igrom Dinama u Ligi prvaka ove sezone, i ko je po tebi favorit u Ligi prvaka?

"U dosadašnje dvije utakmice u Ligi prvaka pokazali smo da smo bolja ekipa od one od prošle godine. Momci igraju zrelije i pametnije. Međutim, još uvijek ima pogrešaka, ali vjerujem da ćemo uz pomoć trenera to uspjeti popravit. Po meni, favorit Lige prvala je uvijek Barcelona".

Messi ili Ronaldo?

"Messi je najbolji igrač u povijesti nogometa".

U posljednje vrijeme, sve su glasnije priče da bi mogao poći stopama svoga oca Sejada i postati reprezetativac Bosne i Hercegovine? Da li bi želio igrati za BiH?

"To mi trenutno ne predstavlja veliki teret, jer kad dođe vrijeme za to, tada ću razmišljati o tome", zaključio je Halilović u razgovoru za naš portal.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.