"Jovetić nije na prodaju"

Znači li to da Džeko ostaje u Manchesteru?

"Jovetić nije na prodaju"

M. Skaka

"Stevan Jovetić nije na prodaju, a Fiorentina će dovesti još jednog napadača.", rekao je sportski direktor ovog kluba, Daniele Prade pred današnji početak sezone u Seriji A.

Italijansko prvenstvo starta danas u 18 sati kada Fiorentina igra protiv Udinesea.

Viole su u svoje redove tokom ljeta dovele Alberta Aquilanija, Davida Pizarra, Borju Valera, Mounira El Hamadouija i Emilijana Viviana.

"Pred početak sezone gladni smo pobjeda i nervozni, ali spremni. Ovo je veliki izazov za nas nakon ljeta u kojem smo intenzivno radili i dosta izmjenili ekipu.", rekao je Prade za RAI, te razjasnio situaciju sa Jovetićem koji se u posljednjim danima povezivao sa Juventusom, Chelseajem i Manchester Cityjem.

"Predsjednik kluba u Jovetiću vidi temelj nove ekipe i bio je vrlo jasan - Jovetić nije na prodaju."

Za nas je posebno zanimljiv podatak da je trener Cityja. Roberto Mancini odlazak Edina Džeke u Juventus uslovljavao transferom Jovetića u njegovu ekipu, a od toga sada neće biti ništa.

"Još uvijek nismo u rangu velikih klubova, jer se oporavljamo nakon dva loša prvenstva, ali želimo se vratiti u sami vrh. Ovo je godina rekonstrukcije Fiorentine.", rekao je Prade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.