"Kada sam čuo da ću preći u Barcu, malo sam zaplakao"

Umtiti sasvim iskreno

"Kada sam čuo da ću preći u Barcu, malo sam zaplakao"

Defanzivni fudbaler reprezentacije Francuske i odnedavni član slavne Barcelone, Samuel Umtiti, nije krio oduševljenje kada je čuo da će preći u ovaj slavni klub.

Umtiti je prešao iz Lyona u transferu vrijednom 25 miliona eura, a na Camp Nou bi trebao ostati narednih pet sezona.

"Kada sam saznao da postoji šansa da dođem ovdje, malo sam zaplakao. Ovo je san iz djetinjstva, ne mogu dočekati da zaigram sa saigračima. Potreban mi je rivalitet za poziciju. Došao sam ovdje kako bih napredovao s igračima koji imaju puno iskustva i od kojih mogu učiti. Znam da na mojoj poziciji igraju sjajni igrači. Znao sam to i prije dolaska, ali imam visoke ciljeve", rekao je Umtiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je ovaj defanzivac igrao i u finalu Evropskog prvenstva gdje je njegova Francuska nakon produžetka poražena od Portugala sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi