"Kada sam čuo da me traži Tottenham, nisam znao za taj klub"

Berbatov sasvim iskreno

"Kada sam čuo da me traži Tottenham, nisam znao za taj klub"

Legendarni bugarski napadač Dimitar Berbatov prepričao je pomalo nevjerovatnu anegdotu iz vremena kada je još bio član Bayer Leverkusena.

Te 2006. godine je Berbatov, kao 25-godišnjak, napustio Njemačku i potpisao za Tottenham, a priznao je da za ovaj klub uopšte nije čuo sve do dana kada je primio njihov poziv.

"Menadžer je došao i rekao mi: 'Imamo ozbiljnu ponudu od Tottenhama'. Pitao sam ga: 'Od koga?'. Iskreno, tada sam prvi put čuo za taj klub. Neću da lažem, u to vrijeme sam gledao i pratio njemački, a ne engleski fudbal", rekao je Berbatov za ESPN, te potom nastavio:

"Znam da je i tada bilo mnogo glasina o interesovanju Manchester Uniteda. Naravno, za United sam čuo i ranije, ali tada su mi rekli da ću biti njihov drugi izbor ukoliko taj prvi ne potpiše ugovor".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dimitar Berbatov je u Tottenham stigao za 15,7 miliona eura i za londonski klub je odigrao 102 utakmice i postigao 46 golova. Dvije godine kasnije, konačno je dočekao transfer u United vrijedan 38 miliona eura, a za Crvene đavole je odigrao 149 utakmica uz 56 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi