"Kakav Leovac, onakve golove ja zabijem i narandžom"

Tonči Kukoč

"Kakav Leovac, onakve golove ja zabijem i narandžom"

Tonči Kukoč, potencijalni reprezentativac Hrvatske koji nastupa za bugarski CSKA, na prilično samouvjeren način želi skrenuti pažnju selektora Nike Kovača. 

Ovaj 24-godišnji fudbaler smatra da je on najbolje rješenje na poziciji lijevog beka, gdje je već godinama problem u hrvatskoj reprezentaciji.

"Ja ne poznajem nikakve 'piliće' ili kako se već zovu. Samo Roberta Jarnija i Ivana Strinića. Ostale nisam ni čuo ni vidio, ali vidim da novinari guraju Leovca. Onakve golove kakve on zabija, ja mogu zabiti i narandžom", rekao je Kukoč za Goal.com.

Prema riječima Kukoča, bugarsko prvenstva u kojem on nastupa, mnogo je jače od hrvatskog. 

"Analitičari u Hrvatskoj kažu da je to ipak samo bugarska liga. I onda Ludogorec u dvije utakmice Dinamu da pet komada, riješili su se modrih kao loše navike. Bugarska liga je za dvije klase jača od HNL-a, a Ludogorec igra Ligu prvaka. I to ne kao Dinamo, da se sprdaju s njima, nego su pravi sudionik tog natjecanja", kazao je na kraju bivši fudbaler Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.