"Kako rade UEFA i FIFA? Na Siciliji to zovu mafija!"

Mino Raiola bez dlake na jeziku

"Kako rade UEFA i FIFA? Na Siciliji to zovu mafija!"

Evropska i svjetska fudbalska federacija (UEFA i FIFA) sve se češće nazivaju mafijaškim organizacijama.

Mnoštvo sumnjivih rezultata, pa i kompletnih turnira, te milijarde eura koje ove dvije organizacije obrću, bude mnogo sumnji u način rada organizacija ne čijem čelu sjede Sepp Blatter i Michel Platini.

Mnogi fudbalski velikani, poput Diega Maradone ili Erica Cantone, javno UEFA-u i FIFA-u nazivaju mafijom.

Jedan od najvećih fudbalskih menadžera na svijetu, Italijan Mino Raiola, koji je zastupao, između ostalih, Pavela Nedveda, Maria Balotellija i Zlatana Ibrahimovića, također ne štedi riječi kada su ove dvije fudbalske organizacije u pitanju.

"Zanima vas kako i na koji način funkcionišu i rade FIFA i UEFA? Pa, takve stvari kod nas u Italiji, pogotovo na Siciliji, zovu mafijom", kazao je Raiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti