"Kante je jednostavno rođen za fudbal"
Foto: EPA

Ranieri hvalio bivšeg igrača

"Kante je jednostavno rođen za fudbal"

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri nakon otkaza u Leicesteru večeras se prvi put pojavio u engleskim medijima.

Naime, Ranieri je gostovao na Sky Sportsu gdje je govorio o otkazu u Leicesteru, ali i o generaciji ovog kluba koja je prošle godine napravila veliku senzaciju osvajanjem titule prvaka Engleske. Italijanski stručnjak je posebno izdvojio jednog igrača, a to je N'Golo Kante.

Kante je prošle godine bio jedan od najboljih igrača Leicestera što je krunisao prošlog ljeta odlaskom u Chelsea. Francuski fudbaler je na Stamford Bridgeu nastavio pružati sjajne igre što je dokaz da se radi o sjajnom fudbaleru.

"Ako mu kažete da mora uraditi nešto onda će on dati maksimum da to uradi. On je veoma ozbiljan na terenu. Jednostavno je rođen za fudbal i uvijek daje sve od sebe na svakoj utakmici. Zbog toga je uspio da ostvari sve ovo i zaslužio je", rekao je Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi