Selektor bh. košarkaša

"Kao Feniks, digli smo se"

Aleksandar Petrović prezadovoljan je pobjedom nad Crnom Gorom na Eurobasketu.

Selektor naših košarkaša je istakao na press konferenciji da se njegov tim podigao kao Feniks, te da su zasluženo stigli do pobejde.

"Za nas je važno da smo ostali u turniru. Ne znam da li će ova pobjeda biti dovoljna motivacija za pobjede u naredne dvije utakmice. Nama je bitno da smo ostali u igri do posljednje utakmice na prvenstvu. Današnjom pobjedom smo zalužili da imamo šansu za prolaz u preostale dvije utakmice. Kod nas je takva situacija da kada svi očekuju pobjedu mi izgubimo, a kada svi očekuju poraz, dobijemo utakmicu. Kad su svi mislili da smo mrtvi, kao Feniks digli smo se. Ne znam zašto smo imali spor start, ali nadam se da ćemo to ispraviti u narednim utakmicama".

"Imali smo problema sa skokom i to nas je koštalo, ali smo u posljednjih sedam minuta zahvaljujući Gordiću dobili pozitivnu energiju, koja nas je dovela do pobjede. Niko ne želi da ode kući nakon tri utakmice. Za mene je velika stvar što su napravili mnogo ljudi sretnim u BiH. Rekao sam im da ne odustaju, da se bore do zadnje sekunde"; rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.