"Kolašinac je ogroman i vidi se da je to njemačka škola"

Mertesacker oduševljen bh. igračem

"Kolašinac je ogroman i vidi se da je to njemačka škola"

Endin Čaušević

Do početka nove sezone nije ostalo još mnogo, a navijači Arsenala se pitaju da li će Arsene Wenger dovesti još neka pojačanja ili će se zadovoljiti onim što je do sada napravio.

Arsenal je u dosadašnjem prelaznom roku doveo dvojicu fudbalera, a to su Sead Kolašinac i Alexandre Lacazette. Kolašinac je prije nekoliko dana odigrao sjajno u prijateljskoj utakmici protiv Benfice na Emiratesu kada je jednostavno "kupio" navijače svog novog kluba.

Međutim, nisu samo navijači hvalili Kolašinca nakon ove utakmice. U engleskim medijima oglasio se i iskusni njemački defanzivac Per Mertesacker. Ovaj stoper Arsenala je oduševljen bh. igračem, te je izjavio da je Kolašinac donio nešto novo u igri Arsenala.

"Nevjerovatno se dobro uklopio u ovaj tim. On je sjajan momak. Njegove fizičke predispozicije su odlične, ogroman je, a veoma brzo se kreće. Čak ide i dosta naprijed i izgleda da mu to odgovara. Drago mi je što može da igra i stopera, a ima i taktičku edikaciju što je jasno. Sigurno je to naučio u Njemačkoj i to se vidi na treningu", rekao je Mertesacker.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti