"Krupa je u PL, a mi više nemamo ni teoretske šanse"

U Mladosti se pomirili sa sudbinom

"Krupa je u PL, a mi više nemamo ni teoretske šanse"

U 28. kolu 1. lige RS, u doigravanju za prvaka, Mladost iz Velike Obarske je gostovala u Gradšci gdje je doživjela poraz od domaće Kozare rezultatom 1:0.

Mladost je imala imperativ da se kući vrati makar s jednim bodom, ali se njihove želje nisu ostvarile.

"Nemamo više ni teoretskih šansi da ostvarimo povratak u Premijer ligu. Jasno je da je Krupa novi član elite, bili su složniji i uporniji od nas i protivniku sportski čestitamo", rekao je predsjednik Mladosti Borko Blagojević, koji je dodao:

"U Gradišci smo igrali ispod očekivanja, slabo, bezvoljno i bez ideje. Domaćin je više želio pobjedu i ostvario je. Nama predstoji da se do kraja borimo dostojanstveno i pošteno. Poslije završetka sezone predstoji analiza cjelokupnog rada i onda ćemo vidjeti kako dalje". 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Podsjetimo, četiri kola prije kraja takmičenja Krupa ima deset bodova više od drugoplasirane Mladosti, koja ipak još uvijek matematičke šanse da se vrati u Premijer ligu. Međutim, jasno je da su one u domenu naučne fantastike i da će od naredne sezone u Premijer ligi BiH igrati Krupa, koja će biti debitant u našem najelitnijem takmičenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi