"Kupili smo pet igrača kako bismo napravili iskorak"
Foto: EPA

Guardiola nakon pobjede protiv Feyenoorda

"Kupili smo pet igrača kako bismo napravili iskorak"

S. Bošković

Fudbaleri Manchester Cityja su u prvom kolu Lige prvaka u gostima, u okviru grupe F, razbili Feyenoord rezultatom 4:0. 

Golove za tim iz Engleske postigli su Stones (dva gola), Aguero i Gabriel Jesus.

Građani prošle sezone nisu uspjeli slaviti niti u jednoj evropskoj gostujućoj utakmici, te je bilo za očekivati da će nakon ove pobjede najzadovoljniji biti trener tima s Etihada Pep Guardiola. 

"Prošle sezone nismo mogli slaviti u Evropi kad smo igrali u gostima i ove sezone smo to željeli prekinuti. Odigrali smo dobro i utakmicu smo otvorili golom. Svi su odigrali sjajno, ali ima još stvari na kojima moramo raditi", rekao je španski trener, pa dodao: 

"Kupili smo pet igrača kako bi napravili iskorak, poput ostalih timova u Evropi koji kupuju igrače. Bitno je vidjeti da li možemo u gostima igrati napadački, bez da primamo golove iz kontranapada", zaključio je Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom susretu ove grupe Shakhtar je na domaćem terenu s rezultatom 2:1 bio bolji od Napolija. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi