"Laskaju mi nadimci, ali najsretniji sam kad me zovu Seo"

Kolašinac pred veliki derbi s Tottenhamom

"Laskaju mi nadimci, ali najsretniji sam kad me zovu Seo"

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas igraju na domaćem terenu veliki londonski derbi protiv Tottenhama u okviru 12. kola engleskog Premiershipa.

Topnici žele danas pred domaćim navijačima da upišu još jednu pobjedu protiv ljutog rivala. U ovom derbiju danas će debitovati bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je ljetos iz Schalkea stigao u Arsenal. Kolašinac igra u odličnoj formi od dolaska na Emirates, te je za veoma kratko vrijeme postao ljubitelj navijača ovog kluba.

Kolašinac je izjavio pred današnju utakmicu da je uvijek govorio da je utakmica protiv Tottenhama najvažniji meč Arsenala u sezoni. Bh. igrač je poručio da vjeruje da njegov tim može do pobjede, ali da moraju igrati timski kako bi savladali sjajnu ekipu Tottenhama.

"Obje ekipe su veoma jaka i imaju igrače koji jednim potezom mogu sve riješiti. Ipak, na kraju je najvažnije da igrate kao tim. Da, jedan igrač može da odluči sve, ali iza njega stoji tim koji se uvijek bori do zadnje minute. Odmah po dolasku sam rekao da je meč protiv Tottenhama najvažniji u sezoni. Kao igrač uvijek se radujete ovakvim utakmicama i jedva čekam svoj prvi derbi protiv Spursa", rekao je Kolašinac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. reprezentativac je izabran za igrača mjeseca od strane navijača. Kolašinac je dobio već nekoliko nadimaka u Engleskoj, no najupečatljiviji je onaj "Bosanski tenk". Seo je priznao da mu laskaju svi ti nadimci koje je dobio.

"Pa, istina je da sam dobio nekoliko nadimaka koji su mi jako smiješni. Čast mi je što već imam neke nadimke koji će ostati zapamćeni. Ipak, najsretniji sam kada me ljudi jednostavno zovu samo Seo. Što se tiče moje građe to sam naslijedio od oca. Kada je bio mlad i on je bio veoma snažan. Naravno, morate ići u teretanu da sve to održite. Nema tu puno tajne", poručio je Kolašinac.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi