"Lokomotiva i Dinamo su namjestili utakmicu"

Kralj namještanja tvrdi

"Lokomotiva i Dinamo su namjestili utakmicu"

M. Šljivak

Velibor Džarovski, kralj namještanja utakmica, izjavio je u razgovoru za srbijanski Blic, kako je utakmica Hrvatske nogometne lige između Lokomotive i Dinama namještena.

U proteklom kolu HNL-a, Lokomotiva je na poluvremenu vodila sa 1:0, ali je Dinamo u nastavku preokrenuo i slavio pobjedu od 2:1. Džarovski vjeruje kako je ova utakmica namještena, a istako je kako se u svim državama bivše Jugoslavije namješta.

"U svim zemljama bivše Jugoslavije se namješta, ali daleko najneregularnije prvenstvo je u Hrvatskoj", rekao je Džarovski, te je dodao.

"Ubjedljivo najneregularnije prvenstvo je u Hrvatskoj jer nigdje nema da u istoj ligi jedan klub ima dva tima, a to su Dinamo i Lokomotiva. Vidite šta su uradili prošlog vikenda, kako su odigrali iz jedan u dva. To samo budale ne žele da vide", rekao je Džarovski.

Kralj namještanja je istakao kako ekipe znaju kad se namjesti utakmica.

"Postoje namještene utakmice, u to su uključeni svi, i uprave, stručni štabovi i igrači, odnosno lažirane utakmice, sa time je upoznato nekoliko igrača. Ko to danas radi? Svi! Namještaju političari koji su na vlasti a uključeni su u rad klubova. Oni rade to zbog svoje promocije. Moguće je da najbolji igrač na terenu namjesti utakmicu. Onaj ko zna da gleda, lako može da utvrdi da je utakmica namještena", kaže Džarovski, te tvrdi da treneri mogu najlakše da namjeste utakmicu.

"Treneri? Pa, oni najlakše mogu da namjeste utakmicu. Dovoljno je da ne stave u tim tri igrača ili da stave par igrača na pogrešne pozicije i to je već namješteno. Daću vam primjer, jedan makedonski selektor je tako napravio tim da je u kladionicama kvota na 4+ naglo porasla, a rezultat je na kraju bio 4:0. Priča je stigla do UEFA, bili su njeni predstavnici u Skoplju, taj slučaj je još uvijek predmet istrage, ali je zaturen u neku fioku, pojeli su ga miševi", dodao je Džarovski, koji nije želiootkriti ime selektora Makedonije koji je to napravio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.