"Luiz uopšte nije Conteov izbor, jer nije njegov tip igrača"

Carragher nastavio bez dlake na jeziku

"Luiz uopšte nije Conteov izbor, jer nije njegov tip igrača"

Brazilski defanzivac David Luiz sinoć je imao novi debi za ekipu Chelseaja jer se nakon dvije sezone prodevede u PSG-u vratio u Plavi dres.

Luiz nije odigrao naročito dobar meč, a priliku da ga iskritikuje iskoristio je i nekadašnji štoper Liverpoola Jamie Carragher koji je u posljednje vrijeme sve češće na naslovnicama zbog sličnih izjava.

Carragher je poručio da Luiz uopšte nije tip igrača kakvog Conte želi u svom timu te da bi Cahill i Terry ipak trebali biti štoperski dvojac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da će Terry i Cahill biti štoperski dvojac. To je provjerena i sigurna varijanta. Da je Antonio Conte htio dovesti Davida Luiza, on bi to učinio ranije. On nije tip fudbalera kojeg Conte preferira na poziciji štopera. Nema isti ni ličan stil igre kao štoperi Juventusa ili reprezentacije Italije", poručio je Carragher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi