"Mancini je bio sjajan igrač, ali je očajan trener"

Adebayor osuo paljbu

"Mancini je bio sjajan igrač, ali je očajan trener"

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Manchester Cityja, Emmanuel Adebayor, prisjetio se vremena kada je nosio dres kluba s Etihada.

Adebayor je u City stigao na ljeto 2009. godine iz Arsenala, te je u prvoj sezoni uspio da opravda očekivanja. No, nakon dolaska Roberta Mancinija na klupu Građana njegov status u klubu se promijenio. Ovaj iskusni napadač izjavio je Mancini glavni krivac što se nije duže zadržao na Etihadu.

"Roberto Mancini nije imao kontrolu u svlačionici. Nervirao je mnoge, pa znam bar 25 igrača koji su mu nešto zamjerili. On je bio sjajan fudbaler, ali je veoma loš trener. Šta je do sada osvojio u karijeri?", rekao je Adebayor, te dodao:

"U svaki klub u koji ode on kupi 40 igrača. Kada je Jose Mourinho došao umjesto njega u Inter imao je 40 igrača na raspolaganju i pola ih je morao prodati. Kada je došao u Manchester City doveo je četvoricu vrhunskih napadača, to su Džeko, Balotelli, Tevez i Aguero, a ja sam bio peti. Da mi je rekao da idem ja bih otišao. No, uvjerio me da mu trebao. Jedan meč sam igrao, pa onda pet nisam i sve tako u krug".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti