"Mislio sam da nakon Pjanića više nema takvih igrača"

Sammer pohvalio Tolissoa

"Mislio sam da nakon Pjanića više nema takvih igrača"

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Corentin Tolisso odlučio je napustiti Lyon i svoju karijeru će nastaviti u dresu minhenskog Bayerna.

Tolisso je bio na korak od prelaska u Juventus, ali se predomislio u posljednjem trenutku i izabrao je Bayern. Bavarci su ga platitli skoro 42 miliona eura i od njega se očekuje da bude zamjena za Xabija Alonsa koji je završio svoju karijeru na kraju prošle sezone.

Ovog 22-godišnjeg veznog igrača pohvalio je nekadašnji sportski direktor njemačkog kluba Matthias Sammer koji vjeruje da će Tolisso pokazati u Bayernu koliko vrijedi, a uporedio ga je i s Miralemom Pjanićem.

"Rekli su mi da je veoma zanimljiv fudbaler i da voli igrati ofanzivno. Iskreno se nadam da će se isplatiti Bayernu. Mislio sam da nakon Pirla, Pjanića i Krossa nema igrača koji zna igrati na poziciji šestice čini se da je upravo Tolisso jedan takav igrač", rekao je Sammer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi