Selektor pred Makedoniju

"Moramo odigrati utakmicu prvenstva ukoliko želimo pobjedu"

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra veoma važnu utakmicu na Eurobasketu u Sloveniji protiv selekcije Makedonije.

Pobjeda bi nas ostavila u igri za plasman u drugu fazu takmičenja, dok bi se porazom vjerovatno oprostili od daljeg takmičenja. Selektor Aco Petrović ističe kako se reprezentacije dobro poznaju i da nema nepoznanica.

"Gledao sam sve njihove mečeve i tu nema nepoznanica. Vjerovatno će odlučiti energija, ko je sačuvao više snage jer smo negdje u sličnoj raspodjeli igrača u rotaciji. Igramo sa šest-sedam igrača s tim da je njima sada ispao Čekovski, koji je važan igrač, ali se na to ne trebamo obazirati. Znamo šta trebamo raditi kada je McCalebb u igri, znamo sve vezano za Ilievskog i moramo odigrati najbolju utakmicu prvenstva ukoliko želimo pobijediti".

O centarskoj liniji Makedonije Petrović kaže:

"Mi gledamo da vratimo Stipanovića u igru. Sigurno da nije u ritmu kao prije desetak dana,ali iz dana u dan se osjeća bolje, tako da očekujem od njega da odigra dobre minute. Međutim, ono što je mnogo bitnije je gledajući jučerašnju utakmcu, Samardžiski počinje poluvremena, ali su većinom u paru pod košem Antić i Gečevski. Treba sepripremiti za kompletnu Makedoniju, koja prijeti sa svih pozicija".

Selektor očekuje i "buđenje" Wrighta protiv Makedonije.

"Wright je ispao u roku 24 sata, ziceri protiv Srbije su ga koštali dobre utakmice protiv Crne Gore. Očekujem da Zack odigra konačno jednu dobru utakmicu na ovom prvenstvu", rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.