"Morate igrati meč života da zaustavite Messija"

Aguero pred meč s Barcom

"Morate igrati meč života da zaustavite Messija"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u srijedu igraju na domaćem terenu protiv Manchester Cityja u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Meč koji će se igrati na Nou Campu nalazi se u centru pažnje jer će se Pep Guardiola ponovo vratiti na svoj stadion, ali ovaj put kao trener Cityja. Pred ovaj meč zanimljivu izjavu dao je Sergio Aguero koji je otkrio jedini način da njegova odbrana zaustavi Messija.

"Naši odbrambeni igrači moraju igrati utakmicu života da bi zaustavili Messija. Da, on je toliko dobar. U dobroj smo formi i vjerujemo da možemo ostaviti dobar utisak protiv Barcelone. Taj meč će pokazati koliko zaista možemo u Evropi", rekao je Aguero.

Argentinski napadač nije želio otkriti da li je Guardiola imao posebne zadatke za svoje igrače s obzirom da je četiri godine bio trener katalonske ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pripremamo se kao i za svaki meč. Nema veze što je bio trener Barce, to ne mora značiti da ćemo zbog toga dobiti meč", dodao je napadač Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi