"Možemo napraviti iznenađenje u Švedskoj"
U-19 reprezentativac BiH u razgovoru sa trenerom, legendarnim Pippom Inzaghijem

Andrej Modić za SportSport.ba:

"Možemo napraviti iznenađenje u Švedskoj"

D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH, sutra će se okupiti u Sarajevu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, izabranici trenera Tonija Karačića od 10. do 15. oktobra igrat će na turniru u Švedskoj, gdje će pored domaćina učestvovati naša reprezentacija, te selekcije Azerbejdžana i Republike Irske.

Naši mladići će pokušati napraviti iznenađenje, te završiti turnir na prvom mjestu, što bi svakako bio veliki uspjeh. Najveći konkurenti su Švedska kao domaćin, te Republika Irska, dok je Azerbejdžan nepoznanica, ali sigurno je da se ne smiju podcijeniti. 

Jedan od igrača koji će biti najveća uzdanica trenera Karačića i glavni pokretač svih akcija naše reprezentacije je 17-godišnji nogometaš italijanskog Milana, Andrej Modić koji se odazvao pozivu u reprezentaciju, iako je bilo mnogo zlobnika koji su bili skeptični oko njegovog dolaska u Sarajevo.

Stariji od braće Modić (mlađi Mihael igra za kadete Milana), ovog ljeta potpisao je prvi profesionalni ugovor sa višestrukim prvakom Italije, a debitovao je i za seniore u utakmici protiv Chiassa, kada je svojom igrom oduševio i Massimiliana Alegrija. Nagrada za dobru igru stigal je nedavno, kada je sjedio na klupi za rezervne igrače Milana u utakmici Lige prvaka protiv škotskog Celtica.

Za SportSport.ba ovaj mladić iz Kotor Varoši govorio je o svom boravku u Milanu, te očekivanjima u dresu reprezentacije BiH.

"Svakom igraču sa naših prostora je san igrati za velike klubove u Evropi, mene i brata su čelnici Milana zapazili na Fragari kupu u Prešovu, kada smo tri godine zaredom učestvovali sa bivšim klubom, Mladost iz Kotor Varoša. Nakon odličnih igara pozvani smo u Milan i evo još smo članovi jednog od najvećih svjetskih klubova. Moram priznati da na početku meni i bratu nije bilo lako, ali mi imamo jasan cilj u životu i potpuno smo predani treninzima i sportskom načinu života, tako da rijetko kada i izlazimo. Postati vrhunski igrač nije lako, potrebno je mnogo odricanja, a mi smo spremni na sve to", ističe mladi veznjak.

Mladi napadač nastupa za U-19 ekipu Milana, a trener mu je legendarni Pippo Inzaghi.

"Igramo Primavera ligu sa ostalim klubovima iz Italije, a nakon pet odigranih kola nalazimo se na petom mjestu. Svakako da nam je cilj osvojiti prvo mjesto, ali to u konkurenciji Atalante, Intera i ostalih klubova neće biti nimalo lako. Pored takmičenja u domaćem prvenstvu, učestvujemo i u omladinskoj Ligi prvaka koje se igra od ove sezone. U grupi smo istoj kao seniori Milana, tako da nakon dva kola imamo šest bodova kao i Barselona, a sa njima se sastajemo u narednom kolu. U srijedu smo pobjedili Ajax u Amsterdamu i pokazali da smo jedni od favorita za prvo mjesto. Naravno da zasluge za naše dobre igre najviše pripadaju legendarnom Pippu Inzaghiju koji je sjajan trener i pedagog. Maksimalno se trudi da nam prenese svoje znanje i mislim da će biti jedan vrhunski trener", uvjereno kaže Modić.

Iako ima samo 17 godina debitovao je za seniore Milana u prijateljskom susretu.

"Trener Massimiliano Alegri nekolicinu igrača polako priključuje prvom timu, svakako da je to veliko priznanje i podstrek da radim još bolje. Nije mala stvar igrati i trenirati sa takvim igračima kao što su: Balotelli, Kaka, Montolivo i ostale zvijezde Milana. Debitovao sam za seniore protiv Chiassa i trener Alegri je kazao da je zadovoljan mojom partijom, te da radim još jače i da popravim neke stvari. Milan je promijenio klupsku politiku i ne dovodi više velike zvijezde za ogromne sume novca. Okrenuli su se proizvodnji svojih igrača i trenutno klub ima jednu od najmlađih ekipa u Italiji. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti neizostavni član udarne postave", ističe veznjak naše juniorske reprezentacije.

Odazvao se pozivu Tonija Karačića selektora juniorske reprezentacija BiH.

"Drago mi je što sam dio ove reprezentacije, poznajem nekoliko momaka i mislim da imamo dobru generaciju nogometaša. Turnir u Švedskoj pokazat će koliko zaista vrijedimo, a mislim da možemo napraviti iznenađenje i završiti kao prvi u grupi. Veoma je bitno kako ćemo otvoriti turnir, jer prvu utakmicu igramo sa domaćinom koji će imati prednost domaćeg terena i podršku publike, međutim mi moramo misliti o sebi i svojoj igri i vjerujem da se možemo nositi sa svima. Ne smijemo podcijeniti Irsku i Azerbejdžan jer danas svi igraju nogomet i svako opuštanje se kažnjava", završio je razgovor za SportSport.ba mladi veznjak Milana i buduća nada našeg nogometa, igrač koji je sa 17 godina nastupio za prvu ekipu Milana, te sjedio na klupi za rezervne igrače u utakmici prvog kola Lige prvaka, kada je Milan kao domaćin dočekao škotski Celtic.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.