"Naložio sam koordinatoru  U21 tima da kontaktira Tankovića"

Denijal Pirić, tehnički direktor N/FSBiH:

"Naložio sam koordinatoru U21 tima da kontaktira Tankovića"

Tehnički direktor N/FSBiH Denijal Pirić, koji je nedavno operisan, upoznat je sa gestom mladog napadača U-19 reprezentacije Švedske Muamera Tankovića, fudbalera bh. korijena. 

Mladi fudbalsker engleskog Fulhama nakon što je u susretu protiv svojih zemljaka postigao tri gola i namjestio jedan, na svom Twitter profilu se izvinio svojoj domovini sa opravdanjem da je samo radio svoj posao.

Pirić smatra da Tanković mora dobiti priliku da se dokaže u bh. dresu.

„Dao sam nalog koordinatoru za U-21 reprezentacije BiH Muratu Jahi da stupi u kontakt s Tankovićem i da počne njegovo praćenje. Ako je zaista onako kako se priča i ako Muamer ima veliku želju da zaigra za BiH, mi ćemo mu je ispuniti. Poduzet ćemo sve da ga uvrstimo u naše selekcije, na naše i njegovo zadovoljstvo. Uostalom, mi to radimo u posljednje vrijeme i to je samo nastavak akcije 'Otvorena vrata'. Želimo pružiti svima mogućnost da se nametnu našim selektorima“, istakao je Pirić u izjavi za Dnevni Avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.