"Nisam namještao utakmice"
Foto: EPA

Javier Aguirre tvrdi

"Nisam namještao utakmice"

Midhat Šljivak

Meksički stručnjak Javier Aguirre odbacio je optužbe o sudjelovanju u namještanju utakmica španske Primere.

Aguirre je jedan od optuženih za namještanje utakmice Zaragoze i Levantea u posljednjem kolu Primere u sezoni 2010/2011.

Zaragoza je ovaj meč dobila s 2:1, a nekoliko igrača Levantea je primilo novac kako bi izgubili meč. 

"Radio sam u Španiji 12 godina i nikad nisam napravio nešto neetički i neprofesinalno. Nikome nisam ponudio novac, niti sam ga tražio. Sarađivaću u istrazi i braniću se do kraja", rekao je Aguirre, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi koji su namjestili meč još uvijek rade ili igraju. Sudija tog meča još uvijek sudi. Zar bih ja trebao ostaviti svoj posao? Nevin sam dok mi se ne dokaže krivica i imam pravo na rad. Ta utakmica mi je bila kao i ostale. Tražio sam pobjedu, a pogoci nam nisu pušteni", istakao je Aguirre.

Meksički stručnjak trenutno predvodi selekciju Japana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.