"Nisam za tehnologiju, bolje je da novac uložimo u mlade"

Platini o tehnologiji

"Nisam za tehnologiju, bolje je da novac uložimo u mlade"

M. Šljivak

Predsjednik UEFA-e Michel Platini jedan je od rijetkih koji se protive uvođenju tehnologije u fudbal.

Francuz je danas istakao kako je bolje da novac koji je planiran za tehnologiju daju za razvoj mladih igrača širom svijeta.

"Korištenje tehnologije u Ligi prvaka i Ligi Evrope znači da bismo morali da je uvedemo na 280 stadiona, a potom da je uklonimo za mečeve nacionalnih prvenstava. To bi za period od pet godina koštalo 54 miliona eura, a to je previše za utvrđivanje situacija koje se dešavaju jednom u 40 godina. Radije bih te pare uložio u mlade igrače i infrastrukturu", rekao je  Platini.

FIFA je ranije ovog mjeseca dozvolila korištenje tehnologije u fudbalu, što je kod svih dobro prihvaćeno, osim kod Platinija, koji je od samog početka ove ideje bio protiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.