Mensur Mujdža nakon Argentine

"Nismo potonuli nakon autogola i to je vrlo bitno"

Edmir Škorić

Mensur Mujdža je protiv Argentine odigrao kvalitetno baš kao i ostatak ekipe. Nakon utakmice, Mujdža nije bio mnogo razočaran.

"Šteta što smo otvorili utakmicu na takav način, desio se jedan nesretan autogol. Tu se stvarno nije moglo ništa napraviti, lopta je pogodila Seada u nogu i završila u golu", prisjeća se Mujdža i ističe pozitivne strane svega toga:

"Ono što je bitno i vrlo pozitivno za nas je to što nismo potonuli nakon prvog gola. Svi su očekivali naš ubjedljiviji poraz. Kasnije smo došli do igre, stvarali smo šanse i šteta što ona Lulićeva lopta nije završila u golu. Možda bi bilo drugačije"

Osim što je bilo teško igrati protiv ekipe kakva je Argentina, bilo je i vruće na Maracani, a s tim se složio i naš defanzivac.

"Bilo je teško za igrati i trčati, to su priznali i Argentinci. Imamo pet dana da se oporavimo do Nigerije i vjerujem da ćemo skupiti snage. Nadam se da smo izvukli jedno veliko iskustvo iz ove utakmice i da ćemo znati kako se postaviti protiv Nigerije u narednoj utakmici".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

O Argentincima misli sve najbolje:

"Prije utakmice je s naše strane bilo respekta prema Argentini jer to je ipak velika ekipa, međutim na terenu ne razmišljamo tako. U zavisnosti od situacije u kojoj se nađeš pokušaš je najbolje riješiti. Pokušali smo biti ravnopravni Argentini i mislim da je bilo okej".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.