Husref Musemić, trener Slobode

"Nismo zaslužili uvrede sa tribina"

U najuzbudljivijoj utakmici sezone fudbaleri Slobode su pobijedili Mladost sa 3:2. Gosti su imali 0:2 na pola sata prije kraja, a domaća publika je uz bučno negodovanje tražila od svojih ljubimaca pobjedu. 

Na kraju su domaći fudbaleri od „prodanih duša“ došli do pobjednika, a navijači su se takmičili ko će prvi kaparisati dres od Slobodinih prvotimaca. 

„Bila je ovo teška utakmica iz više razloga. Zbog ratnih priča u Tuzli, Bosni i Hercegovini... Mi smo odigrali loše prvo poluvrijeme i zato smo bili kažnjeni. Ali, pored uvreda sa tribina koje nismo zaslužili smogli smo snage i preokrenuli rezultat. Zaista je bilo neprijatno zato što se mora bezbroj puta dokazivati da mi želimo da igramo, ali valjda mi živimo u takvoj državi i to je to“, kazao je Husref Musemić, te je nastavio:

„Ja sam prije dvije godine trebao biti mrtav, ali sam preživio. Možda sam zdravljem platio svoju borbu protiv nekih stvari u našem fudbalu. Mogu vam reći da dok sam živ, dok hodam zemljom nikad nikom neću pustiti. Sloboda je ovog proljeće odigrala niz odličnih utakmica, može se dogoditi loša partija i poraz, ali ponavljam da ja taj termin koji drugi koriste uopšte ne poznajem“, kaže Husref Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda će u posljednjem kolu gostovati na Koševu kod Sarajeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.