"Ništa me neće zaustaviti da pratim svoju najveću ljubav"
FOTO: Klix.ba

Šemso Zahiragić poručio

"Ništa me neće zaustaviti da pratim svoju najveću ljubav"

Adnan Beganović

Derbi susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu juče su odigrali istoimena domaća ekipa i Željezničar.

Domaći fudbaleri slavili su minimalnim rezultatom 1:0, a prije same utakmice u Širokom Brijegu došlo je i do navijačkih nereda o kojima se malo toga zna.

Naime, jedan od najodanijih navijača Željezničara, skromni 24-godišnji Šemso Zahiragić iz Donjeg Vakufa čija je ljubav prema plavoj boji ogromna, napadnut je od strane nekoliko navijača domaćeg kluba.

Kao i uvijek kada njegov Željezničar igra gostujuće susrete, Zahiragić je iz Donjeg Vakufa krenuo u svojevrsnu avanturu. Autostopom je stigao do Širokog Brijega i to prije ostalih navijača Željezničara. Odlučio ih je sačekati, no primjetilo ga je nekoliko domaćih navijača, te su ga, kako sam kaže, napali i oteli mu ruksak u kojem se između ostalog nalazio i šal Željezničara koji je kasnije zapaljen na tribinama Pecare.

"Došao sam prije ostalih momaka u Široki Brijeg. Primjećen sam od strane domaćih navijača i njih sedam me napalo. Oduzeli su mi ruksak u kojem je bio i navijački šal. Policija je došla nakon napada, dao sam izjavu, a danas mi je javljeno da mi je ruksak pronađen", govori Zahiragić za SportSport.ba.

Vjerni navijač Željezničara iz Donjeg Vakufa i pored ovog neugodnog iskustva nema namjeru prestati pratiti sarajevske Plave. Svaka utakmica voljenog kluba za njega je gostujuća, no to mu ne predstavlja problem.

"Ne želim se mnogo osvrtati na dešavanja u Širokom Brijegu. Nije lijepo to što se desilo, no život ide dalje. Uskoro će utakmica sa Slobodom, pa onda sa Vitezom i Zrinjskim. Ponovo ću biti uz svog Želju sa svojim drugovima na tribini. Ništa me neće zaustaviti da pratim Želju, moju najveću ljubav. Žao mi je što sinoć nismo pobijedili ili ostali neporaženi, no već protiv Slobode je prilika za popravni", istakao je Zahiragić i za kraj dodao da je na svojim putovanjima imao i prrijatnih iskustava.

"Bilo je i lijepih stvari, ne treba to skrivati s tim da ni za ove loše ne želim nikom previše zamjeriti. Recimo, ne tako davno kada je Željo igrao u Bijeljini stigao sam u ovaj grad i nisam mogao ući na tribine jer nisam imao ulaznicu. Jedan domaći navijač mi je kupio ulaznicu i ovim putem mu se želim zahvaliti", zaključio je Zahiragić, momak kojem je Željezničar više od ljubavi i kojeg bi u budućnosti svi navijači protivničkih klubova trebali u svom gradu dočekati sa respektom jer malo je u svijetu navijača poput Šemse.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi