"Ništa se nije promijenilo, živim skromno kao i u Sarajevu"

Gojko Cimirot iz Soluna za SportSport.ba

"Ništa se nije promijenilo, živim skromno kao i u Sarajevu"

Bosanskohercegovački internacionalac Gojko Cimirot (23) u prošlosedmičnoj utakmici sa Panathinaikosom je pokazao zašto je doveden u redove PAOK-a. 

Doskorašnji član FK Sarajevo je u subotu odigrao fantastičnu utakmicu u 23. kolu Superlige na gostovanju kod Panathinaikosa. Iako je njegova momčad remijem od 2:2 produbila rezultatsku krizu, Cimirot će definitivno još neko vrijeme pamtiti duel sa Panathinaikosom i prvijenac za svoj PAOK. 

Cimirot je na scenu stupio u 56. minuti kada je sa oko 25 metara topovskim udarcem iz voleja matirao domaćeg golmana, a taj gol je dao krila PAOK-u koji je nakon više od deset minuta izjednačio rezultat za konačnih 2:2. 

"Naravno da mi gol puno znači da samopouzdanje. Ovo je veliki korak za mene i moram priznati da nisam očekivao da će lopta ući u gol kada sam onako šutirao. Mirno sam posmatrao sve i zaista je nevjerovatno ispalo, a to je ujedno i moj prvijenac u PAOK-u. Presretan sam", izjavio je Gojko Cimirot na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Ovaj Trebinjac je u PAOK stigao u ljetnom prijelaznom roku nakon uspješne dvogodišnje epizode u Sarajevu. Za svoj novi klub je dosad odigrao deset prvenstvenih utakmica, a čini se da nije pogriješio dolaskom u Solun. 

"Ovdje sam već dovoljno vremena da mogu reći da je PAOK jedan veliki klub. Organizacija je na visokom nivou i za mene je olakšavajuću okolnosti pri dolasku predstavljalo to što u klubu ima ljudih sa naših prostora. Lijepo mi je ovdje stvarno, živim mirnim životom kao i u Sarajevu. Obično mi se jedan radni dan svodi od treninga, ručka, odmora i večere", ističe skromni Cimirot. 

Solunski PAOK ove sezone ne ostvaruje rezultate u skladu sa očekivanjima. Četvrta pozicija na tabeli ne zadovoljava navijače kao ni čelnike kluba, a toga je vrlo dobro svjestan i sam Cimirot. 

"Ne mogu reći da smo baš zadovoljni četvrtom pozicijom, ali treba uzeti u obzir da imamo stalno povrijeđenih igrača i mislim da je to razlog zašto nismo bolje plasirani na tabeli. PAOK uvijek ime velike ambicije, a nadam se da ćemo ove godine napraviti dobar posao u Kupu. Igramo polufinale protiv Olympiakosa koji je lider na tabeli i iskreno vjerujem u pozitivan ishod."

Nema sumnje da je Igor Tudor jedan od najzaslužnijih za dolazak Cimirota u PAOK. Nekadašnji defanzivac Juventusa i hrvatske reprezentacije danas je kao trener od velike pomoći našem fudbaleru.

"Tudor? Pomaže mi, naravno. Trudim se da maksimalno upijem svaki savjet koji dobijem od njega i smatram da je jedan vrhunski trener. Zahvalan sam na svemu što je dosad učinio za mene i trudim se da to opravdam kroz igru."

Nije tajna da je u borbi za Cimirota ranije bilo nekoliko klubova. Uz PAOK najkonkretniji je bio njemački Freiburg koji se raspitivao preko Mujdže. 

"Bilo je ponuda kada sam napuštao Sarajevo. U igri je također bio i Freiburg, međutim ja sam nakon razgovora sa svojim zastupnikom odlučio da dođem u PAOK i nisam se pokajao. Ovaj klub je najbolje rješenje za moju karijeru i smatram da ću u budućnosti dodatno napredovati igrajući za PAOK." 

Cimirot ne skriva da očekuje poziv selektora Baždarevića za nadolazeće reprezentativne akcije. Dosad je za nacionalni tim odigrao dvije utakmice. 

"Sa Baždarevićem se nisam čuo u skorije vrijeme, ali moj zadatak je da svoje govorim na terenu. Bila bi laž kada bih rekao da ne očekujem poziv, međutim ne odlučujem ja. Svakom je cilj igrati za reprezentaciju, pa i meni."

Na kraju razgovora za SportSport.ba je istakao da i danas sa velikim interesom prati takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Ništa se nije promijenilo mojim odlaskom u Grčku. Redovno pratim sve kao i ranije, i baš ću pogledati ovaj derbi između Zrinjskog i Sarajeva. Ove godine je liga nešto zanimljivija, više klubova je u borbi za titulu i iskreno nisam vjerovao da će Sloboda prvi dio sezone završiti kao lider. Da li će zadržati to, teško je reći, mada ja priželjkujem da prvak postane Sarajevo", kaže Cimirot. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi