"Od jugoslovenskih košarkaša samo je Delibašić bio plemenit"

Jose Birukov Aguirregaviria

"Od jugoslovenskih košarkaša samo je Delibašić bio plemenit"

Adnan Beganović

Nekadašnji košarkaši reprezentativac Sovjetskog saveza Jose Biriukov Aguirregaviria dao je intervju za magazin Jot Down.

Pomenuti košarkaš u intervju je između ostalog istakao da je Dražen Petrović bio limitiran košarkaš.

"Petrović je bio sjajan šuter, ali ne i sjajan igrač. Istina, psihološki je bio dominantan, ali za mene je Toni Kukoč bio bolji", istakao je Birjukov.

Biriukov se osvrnuo i na odnos Petrovića i Arvydasa Sabonisa.

"Urbana je legenda da su oni bili prijatelji, ali Sabonis nikad nije volio Jugoslovene. Smatrao ih je provokatorima, a na terenu je kao i svi iz SSSR-a bio plemenit za razliku od Jugoslovena. Iznimka je bio samo Mirza Delibašić", zaključio je Biriukov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti